Bedrijfsfraude onderzoek

Bedrijfsfraude komt vaker voor dan u denkt en kan een hoge kostenpost zijn voor uw bedrijf of organisatie. Niet alleen door bijvoorbeeld het zonder toestemming meenemen, oftewel diefstal van kantoorartikelen, maar ook door reputatieschade. Hierdoor kunt u klanten kwijtraken. Druk bedrijfsfraude dus zo snel mogelijk de kop in en schakel Recherchedienst Nederland in om onderzoek te doen. Ook als u slechts een vermoeden heeft. 

Bedrijfsfraude voorbeelden 

Bedrijfsfraude, ook wel interne criminaliteit genoemd, is een probleem dat ieder bedrijf kan overkomen. Hierbij denkt u misschien direct aan medewerkers die ongezien geld, stapels printpapier, pennen of andere kantoorartikelen mee naar huis nemen. Deze ‘simpele’ bedrijfsdiefstal komt inderdaad vaak voor, maar er zijn ook andere bedrijfsfraude voorbeelden die minder makkelijk ontdekt worden.

Denk hierbij aan: 

  • Declaratiefraude zoals te hoge reiskosten, zakenlunches etc. 
  • Onterechte ziekmeldingen
  • Diefstal
  • Kopiëren en verspreiden van bedrijfsgegevens 

Kortom: Zaken die schadelijk kunnen zijn voor uw bedrijf!

Heeft u een vermoeden van fraude binnen uw bedrijf? Of dat een medewerker zich schuldig maakt aan een van deze bedrijfsfraude voorbeelden? Wacht niet langer en onderneem direct actie. Hoe eerder u erbij bent, hoe beter u de schade kunt beperken. 

Bedrijfsfraude aanpakken

Ontvangt u signalen dat er verdachte dingen gebeuren? Recherchedienst Nederland is gespecialiseerd in onderzoek naar bedrijfsfraude en helpt u graag. Roep bedrijfsfraude direct een halt toe en neem contact met ons op.