Verhaalsonderzoek

Hebt u als bedrijf of ondernemer te maken met klanten die niet betalen of die u niet 100% vertrouwt? Dit kan u aardig wat omzet kosten. Helemaal als een gang naar een deurwaarder, incassobureau of zelfs rechtbank het resultaat is. Om hoge juridische kosten te voorkomen is het verstandig om altijd eerst een verhaalsonderzoek te laten doen. Zo weet u of er überhaupt verhaalsmogelijkheden zijn. Ook voor advocaten kan dit handig zijn te weten. Schakel Recherchedienst Nederland in voor een verhaalsonderzoek en bespaar zo op onnodige kosten.

Verhaalsonderzoek deurwaarder

Verhaalsonderzoek vóór de deurwaarder? Dat is inderdaad verstandig. Voordat u een deurwaarder of incassobureau op een wanbetaler afstuurt, kun u het beste eerst een verhaalsonderzoek laten uitvoeren. Zo weet u of er wel wat te halen valt bij de debiteur. Als dat niet zo is, bent u naast de niet betaalde rekening ook nog eens de juridische kosten kwijt.

Ook als er nog niets aan de hand is, kunt u een verhaalsonderzoek laten uitvoeren. Bijvoorbeeld als u twijfels heeft over de kredietwaardigheid van een toekomstige klant. Zegt uw intuïtie dat er iets niet klopt? Dan is dat ook vaak zo. Neem geen risico en laat dat verhaalsonderzoek vandaag nog uitvoeren.

Wat onderzoeken we?

Een verhaalsonderzoek is een uitgebreid onderzoek. Onze rechercheurs hebben toegang tot allerlei databanken en bronnen. Ze kijken onder andere naar:

  • Onroerende goederen

  • Burgerlijke status

  • Adresgegevens/ingeschreven personen

  • Schulden/beslagleggingen

  • Onderneming

Op deze manier weet u hoe de financiële status van de debiteur of toekomstige klant is en kunt u een weloverwogen besluit nemen. Uiteraard houden wij ons tijdens een verhaalsonderzoek altijd aan de geldende wet- en regelgeving.

Laat verhaalsonderzoek doen

Wilt u geen risico nemen met een toekomstige klant of juridische actie tegen een wanbetaler ondernemen? Neem dan nu contact op met Recherchedienst Nederland en laat eerst een uitvoerig verhaalsonderzoek uitvoeren.
Heeft u twijfels over de integriteit van uw eigen personeel? Wij voeren ook integriteitsonderzoek uit.